Ethiopia Djimah
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Opis
Opinie
Ethiopia Djimah to wyjątkowa kawa o dzikim, nieco ziemistym charakterze, pochodząca z południowo-zachodniej Ethiopii, jednego z najstarszych regionów upraw kawy na świecie. Ziarna Djimah przetwarzane są metodą naturalną, co wpływa na ich niepowtarzalny, głęboki profil smakowy. Jest kawą dziko rosnącą, o bogatym aromacie. Charakteryzuje się winnym smakiem z nutami gorzkiej czekolady i subtelnym akcentem ziołowym. Jest kawą typu mokka - posiada naturalny czekoladowy posmak. Dzięki czemu świetnie smakuje jako klasyczna kawa czarna.
Ethiopia Djimah to propozycja dla osób szukających pełniejszych, pozbawionych kwasowości smaków, z nutą egzotyki, charakterystycznej dla kaw pochodzących z dzikich, ethiopskich regionów.
Kawa mocna, idealna do tradycyjnych metod parzenia: prasa francuska, kafeterka, ekspres przelewowy, "zalewajka". Odpowiednia będzie, także do parzenia w ekspresie automatycznym.
100% Arabica
Stopień palenia: średni-mleczna czekolada
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.